ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "АСОЦIАЦIЯ КАНДИДАТIВ НА ВИСОКI ДЕРЖАВНI ПОСАДИ"

ВСЕ ТАЄМНЕ СТАЄ ЯВНИМ: УКРАЇНА ПЕРША У РЕЙТИНГУ ДОСТУПУ ДО АРХІВІВ КГБ СЕРЕД ПОСТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН

684651354348Україна отримала першість в міжнародному рейтингу доступу до архіву КГБ. Про це повідомили на офіційному сайты Українського інституту національної пам’яті.

За оцінками Інституту розвитку свободи інформації (IDFI) Україна посіла перше місце з показником 70.11% в загальному підсумку оцінювання доступу до архіві КГБ серед пострадянських країн. Ознайомитися з рейтингом можна на онлайн платформі Open-Archives.org

Окрім України у трійку лідерів також потрапили Грузія (68.37%) та Казахстан (68.36%).

Спеціалісти IDFI, в рейтингу відкритості державних архівів пострадянських країн, оцінювали однорідність законодавчої бази щодо державних архівів, загальне архівне законодавство, інші закони, що стосуються архівів, архівні послуги, веб-сайти (архівні, віддалені, онлайн-сервіси) та читальний зал (послуги та процедури для дослідників).

Також в Інституті розвитку свободи інформації стверджують, що під час створення методології використовувалися напрацювання української громадської організації Центру досліджень визвольного руху, зокрема програми «Відкриті архіви» та рекомендації Міжнародної архівної організації (ICA).

Найвищі показники в рейтингу з українських архівів отримали Галузевий державний архів Служби безпеки України (ГДА СБУ) — 75.11% та Центральний державний історичний архів України (ЦДІАК України) — 65.1%.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *